4-all-1
4-tips-6
4-tips-61

#1 Το επίμονο βάζο

Ένα σύνηθες πρόβλημα που έχουμε αντιμετωπίσει όλοι σε κάποια στιγμή στην ζωή μας, στα πλαίσια της κουζίνας: το βάζο που δεν θέλει με τίποτα να ανοίξει! Εμείς σου έχουμε ένα εύκολο και γρήγορο κόλπο ώστε να μην σε απασχολήσει ποτέ ξανά το συγκεκριμένο πρόβλημα. Την επόμενη φορά που θα βρεις τον εαυτό σου να δυσκολεύεται να ανοίξει ένα βάζο, μπορείς να τοποθετήσεις το καπάκι του κάτω από ζεστό νερό για μερικά λεπτά. Όταν το ξαναπάρεις στα χέρια σου θα δεις ότι θα ανοίξει πολύ εύκολα.

4-all-2

#2 Τα επικίνδυνα μακαρόνια

Έχεις αφήσει τα μακαρόνια στην κατσαρόλα να βράζουν, και πετάγεσαι να καθαρίσεις κάτι άλλο, αλλά ξεχνιέσαι και το νερό ξεχειλίζει, επικρατεί το χάος και έχεις ακόμα περισσότερα να καθαρίσεις! Γνωρίζουμε όμως ότι δεν έχεις χρόνο για τέτοια, επομένως θέλουμε να σου δώσουμε ένα κόλπο για να δώσεις στον εαυτό σου λίγο χρόνο να προλάβεις το κακό. Πριν απομακρυνθείς από την κατσαρόλα, απλά τοποθέτησε μία ξύλινη κουτάλα από πάνω. Όταν θα έχουν πάρει βράση και το νερό θα αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα, η κουτάλα θα αρχίσει να σκάει τις φούσκες με αποτέλεσμα να καθυστερήσει τη διαδικασία και η κατσαρόλα δεν θα ξεχειλίσει τόσο γρήγορα.

4-tips-62
4-all-2
4-tips-63

#3 Ο νέος τρόπος να καθαρίζεις τις πατάτες

Σου έχουμε τον πιο γρήγορο τρόπο για να καθαρίσεις πολλές πατάτες ταυτόχρονα! Αρχικά θα χρειαστείς ένα αιχμηρό μαχαίρι, με το οποίο θα χαράξεις ένα κύκλο γύρω από το μέση της πατάτας. Πρόσεξε να συναντώνται οι δύο άκρες, δημιουργώντας έναν ολοκληρωμένο κύκλο. Επανέλαβε τη διαδικασία σε όλες τις πατάτες και τοποθέτησε τις σε μία κατσαρόλα στη συνέχεια βάλε την πάνω από το μάτι της κουζίνας. Ρίξε μέσα βραστό νερό και άναψε το μάτι. Όταν πάρουν βράση θα αρχίσεις να βλέπεις το εσωτερικό της πατάτας από την τομή που είχες χαράξει προηγουμένως. Χύσε το ζεστό νερό και βάλε λίγο κρύο νερό μέσα στην κατσαρόλα. Πάρε μία πατάτα και τράβηξε προσεκτικά την φλούδα της. Επανέλαβε τη διαδικασία για όλες τις πατάτες. Το κόλπο αυτό είναι ιδανικό για βραστές πατάτες ή πουρέ.

4-all-2

#4 Διατήρησε τη φρεσκάδα της μαύρης ζάχαρης

Άμα λατρεύεις να δημιουργείς σπιτικές λιχουδιές για τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου, τότε αυτό είναι το κόλπο για εσένα! Είναι γεγονός ότι η μαύρη ζάχαρη ξεραίνεται γρήγορα, και το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί όταν αποφασίσεις να δημιουργήσεις το φημισμένο σου κέικ είναι να συνειδητοποιήσεις ότι δε μπορείς ούτε κουταλιά να βγάλεις από το βάζο χωρίς να λυγήσει το κουτάλι. Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις το πρόβλημα. Πολύ απλά τοποθέτησε ένα ζαχαρωτό στο βάζο όταν η ζάχαρη είναι ακόμα φρέσκια. Τα ζαχαρωτά είναι εξαιρετικά στο να διατηρούν τα επίπεδα της υγρασίας που χρειάζεσαι μέσα στο βάζο σου, ώστε η ζάχαρη να παραμείνει φρέσκια ακόμα και μετά από πολύ καιρό που την έχεις ανοίξει. Στην περίπτωση όμως, που συνειδητοποιείς ότι η ζάχαρη σου είναι ήδη κοκαλωμένη, τότε μπορείς να τη βάλεις στο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 5 λεπτά και θα μαλακώσει απευθείας για να μπορέσεις να την χρησιμοποιήσεις!

4-tips-64
4-all-2
4-tips-65

#5 Έτοιμοι για ομελέτα φούρνου;

Το φαγητό είναι απόλαυση αλλά ταυτόχρονα και μια ευχάριστη καθημερινή δραστηριότητα καθώς αποτελεί ίσως από τις πιο ωραίες καθημερινές στιγμές της οικογένειας. Βέβαια κάποια στιγμή η έμπνευση του «Τι να μαγειρέψω αύριο;», στερεύει. Για αυτό τα Cool Confidence Tips σου δίνουν μια εύκολη, πεντανόστιμη και κυρίως γρήγορη συνταγή. Ομελέτα φούρνου!

  • 10 αυγά
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 κούπα γραβιέρα (τριμμένη)
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε φέτες)
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά (κομμένη σε φέτες)
  • 1/2 φρατζόλα χωριάτικο ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο)
  • 200 γρ. τοματίνια (κομμένα στη μέση)

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπόλ (αν θέλουμε τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι) και προσθέτουμε το ψωμί κομμένο σε μεγάλες φέτες. Τοποθετούμε σε πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 22-25 λεπτά.
Αυτό ήταν όλο!

4-all-2

#6 Cool απόλαυση!

Ποιος δεν αγαπάει τα γλυκά; Ωστόσο, επειδή είναι γνωστό ότι αποτελούν έναν από τους κυριότερους λόγους για να αναβαίνουν οι αριθμοί της ζυγαριάς σου, σου δίνουμε μερικά cool tips για να τα μετριάσεις και να τα απολαμβάνεις χωρίς ενοχές. Το βασικότερο όλων είναι να προσπαθείς να μη καταναλώνεις γλυκά, χωρίς να έχει προηγηθεί έστω και ένα κύριο γεύμα μέσα στην ημέρα σου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι, ο οργανισμός επειδή αναζητά έντονα τη τροφή – δηλαδή τη πηγή ενέργειας του – όταν είναι για ώρες νηστικός, ενστικτωδώς αποθηκεύει όλα τα συστατικά που περιέχουν τα γλυκά. Και δυστυχώς αυτά είναι η ζάχαρη και τα λιπαρά! Επίσης, καλό θα είναι να επιλέγεις να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου γλυκά όσο το δυνατόν νωρίτερα μέσα στη μέρα σου. Έτσι, έχεις περισσότερη ώρα για να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να κάνει τις απαραίτητες καύσεις. Τέλος, θα σου υπενθυμίσουμε τη κλασσική αλλά σταθερά αποτελεσματική λύση: επέλεγε γλυκά που έχουν περισσότερα φρούτα και δεν συνδυάζουν πολλές παρασκευές μαζί, ή είναι παρασκευασμένα από stevia. Έτσι και αλλιώς, τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο cool!

4-tips-66
4-all-2
4-tips-67

#7 Γρήγορο γεύμα

Βαρέθηκες να μαγειρεύεις όλο τα ίδια και τα ίδια; Είναι απόλυτα λογικό αφού η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις της σου αφήνουν ελάχιστο χρόνο, το οποίο σίγουρα δεν θα αφιερώσεις για να βρεις συνταγές φαγητού! Ωστόσο το Essex σου δίνει μια τέλεια και γρήγορη συνταγή για να είσαι πάντα έτοιμη και cool… Χρειάζεσαι μόνο 3 απλά υλικά, μακαρόνια (τύπου πένες), γάλα και τυρί cheddar! Ναι σωστά κατάλαβες πρόκειται για το διάσημο mac and cheese! Βράσε τα μακαρόνια μέσα σε αραιωμένο με νερό γάλα (οι αναλογίες είναι 1 υγρό για ένα πακέτο μακαρόνια) ρίξε αλάτι και αρκετό πιπέρι και προς το τέλος 400 gr τυρί cheddar! Χρειάζεσαι ένα τέταρτο, 3 υλικά, καλή παρέα και πιρούνια. Και αν λερώσεις τα ρούχα σου μην σκας, το Essex καθαρίζει!

4-all-2